Hvilke SEO værktøjer findes der?

2023-07-12

SEO værktøjer er analyseværktøjer, der bruges til at evaluere og optimere en hjemmesides og webshops synlighed og rangering i søgemaskineresultaterne. 

Disse SEO software giver indsigt i, hvordan en hjemmeside præsterer i forhold til søgeord, konkurrence, links og tekniske faktorer. 

Der findes en del SEO værktøjer på markedet - og prisen spænder bredt - alt efter, hvilke tekniske analysebehov, man som virksomhed har - samt størrelsen på Marketing Teamet.

Er man et SEO bureau kræver det en professionel pakke som SEO værktøj for at kunne håndtere flere hjemmesider/webshops ad gangen. Er man derimod en virksomhed, der sidder med SEO in-house, kan man sagtens nøjes med Google Search Console og GA4 samt en lille SEO pakke, der har de mest basale analyseværktøjer til at søgemaskineoptimere virksomhedens hjemmeside eller webshop.

Eksempler på de mest populære SEO værktøjer:

SEMrush

SEMrush er et alsidigt SEO-analyse værktøj, der tilbyder en bred vifte af funktioner. Det giver mulighed for at analysere konkurrenters rangering, søgevolumen for søgeord, overvåge bagudgående links, udføre tekniske audits og mere. 

SEMrush giver også forslag til søgeordsstrategi og optimering af indhold.

Dette SEO-analyse værktøj er dog i den høje prisklasse, og egner sig bedst til SEO bureauer.

Moz Pro

Moz Pro er en omfattende SEO-platform, der indeholder forskellige værktøjer til søgeordsforskning, rangeringsovervågning, linkanalyse og teknisk SEO-audit. Moz Pro giver også mulighed for at udføre konkurrentanalyse og spore lokale søgeresultater.

Moz Pro er også i den høje prisklasse, og egner sig også bedst til et SEO bureau.

Ahrefs

Ahrefs er primært kendt for sin stærke backlink-analysefunktion. SEO værktøjet giver indsigt i bagudgående links, domæneautoritet, konkurrentanalyse og søgeordsforskning. 

Ahrefs har også en række andre nyttige SEO-funktioner, herunder sideaudits og rangeringsovervågning.

Ahfres er dog også én af de dyre drenge i klassen og egner sig bedst til et SEO bureau.

Google Search Console

Google Search Console er et gratis SEO værktøj fra Google, der giver indsigt i, hvordan ens hjemmeside præsterer i søgeresultaterne. 

Det tilbyder oplysninger om søgeordsrangering, søgetrafik, indexering af sider og tekniske problemer. Google Search Console er en uvurderlig ressource for at få indsigt i, hvordan Google ser og indekserer ens hjemmeside.

Google Webmaster

Google Webmaster er også et gratis værktøj fra Google, der er designet til at hjælpe websiteejere og webmastere med at overvåge og optimere deres websted i forhold til søgemaskineoptimering (SEO). Det er også kendt som Google Search Console.

Med Google Webmaster får du adgang til værdifulde oplysninger om dit websteds ydeevne i søgeresultaterne. Du kan indsende dit websted til Google-indeksering, kontrollere, om dit websted er korrekt indekseret, og få besked om eventuelle fejl eller advarsler, der kan påvirke din synlighed i søgeresultaterne.

Værktøjet giver dig også indsigt i, hvordan brugere finder dit websted i søgemaskinerne, hvilke søgeord der fører til dit websted, og hvor mange klik og visninger dine sider modtager. Du kan også se, hvilke eksterne websteder der linker til dit websted (backlinks) og overvåge din interne og eksterne linkstruktur.

Google Webmaster giver også mulighed for at indsende en XML-sitemap, der hjælper Google med at forstå strukturen og indholdet af dit websted. Du kan også anmode om at få bestemte sider fjernet fra Googles søgeresultater, hvis de ikke skal vises af visse årsager.

Derudover, kan Google Webmaster give advarsler om sikkerhedsproblemer eller malware-infektioner på dit websted og hjælpe dig med at identificere og løse tekniske problemer, der kan påvirke din synlighed i søgemaskinerne.

Generelt set, giver Google Webmaster dig mulighed for at optimere dit websted, forstå dets ydeevne i søgeresultaterne og få indsigt i, hvordan Google ser og indekserer dit websted. Det er et værdifuldt værktøj for enhver, der ønsker at forbedre deres SEO og øge synligheden af deres websted i Google-søgninger.

Google Trends

Google Trends er endnu et gratis SEO værktøj leveret af Google, der giver indsigt i søgeinteresser og søgevolumen for specifikke søgeord og søgetermer over tid. Det giver brugere mulighed for at undersøge, hvordan populariteten af bestemte søgeord og søgetermer har udviklet sig, og hvordan det varierer på forskellige tidspunkter og steder.

Med Google Trends kan du udforske og analysere trends inden for søgninger inden for et bestemt geografisk område eller globalt. Du kan også sammenligne søgevolumen mellem forskellige søgeord og søgetermer, identificere relaterede søgeord og søgetermer og se, hvilke regioner eller byer der har den højeste interesse for et bestemt emne.

Ved at bruge Google Trends kan man opdage mønstre og tendenser inden for forskellige industrier og emner. Det kan være nyttigt for markedsundersøgelser, indholdsstrategi, søgemaskineoptimering og endda forudsigelse af bestemte trends eller begivenheder.

Google Trends giver også yderligere oplysninger, såsom relaterede søgninger, stigende søgeord og nyheder relateret til det valgte emne. Det giver dig mulighed for at dykke dybere ned i dataene og få en bedre forståelse af, hvordan søgninger udvikler sig over tid.

Ved at bruge Google Trends kan man opnå værdifulde indsigter i søgeadfærd og popularitet af forskellige emner, hvilket kan hjælpe med at informere beslutninger og strategier inden for markedsføring, indhold og søgemaskineoptimering.

SE Ranking

SE Ranking SEO værktøj
SE Ranking SEO værktøj

SE Ranking er et online SEO værktøj, der er designet til at hjælpe virksomheder med at optimere deres websteder til bedre synlighed i søgeresultaterne på søgemaskiner som Google, Bing og Yahoo. Det tilbyder en bred vifte af værktøjer og funktioner, der hjælper brugerne med at analysere, optimere og overvåge deres websiders præstation i søgemaskinerne.

Med SE Ranking kan brugerne udføre søgeordsanalyser for at identificere relevante søgeord, deres søgevolumen og deres konkurrenceevne. Platformen giver også mulighed for at spore placeringen af søgeord i søgeresultaterne og overvåge ændringer af søgeordene over tid.

Andre funktioner inkluderer site-audit, der identificerer tekniske problemer på websitet, backlink-analyse for at evaluere kvaliteten af indgående links, konkurrent-analyse for at sammenligne ens websted med konkurrenterne og social medieanalyse for at overvåge præstationen på sociale medieplatforme.


SE Ranking giver også brugerne mulighed for at generere brugerdefinerede rapporter og dele dem med deres klienter eller teammedlemmer.

Alt i alt er SE Ranking et omfattende SEO værktøj, der sigter mod at hjælpe brugere med at forbedre deres websites synlighed i søgeresultaterne og dermed øge trafikken og potentielt øge konverteringerne.

SE Ranking analyseværktøjet er i en mellem prisklasse og de udbyder forskellige pakker, og er spækket med en del funktioner som de dyrere konkurrenters. Dette SEO software anbefales til en virksomhed eller et SEO bureau. 

Affiliate-link:

Prøv SE Rancking GRATIS i 14 dage helt uden at skulle registrere dit kreditkort og uden binding.

Screaming Frog SEO Spider

Screaming Frog SEO Spider er et SEO værktøj, der crawler en hjemmeside og identificerer tekniske SEO-problemer. Det hjælper med at finde fejl som døde links, manglende meta-tags, duplikeret indhold og andre faktorer, der kan påvirke SEO-ydeevnen. Screaming Frog giver også mulighed for at analysere konkurrenters hjemmesider og generere XML-sitemaps.

Disse SEO-analyse software er nyttige værktøjer til at forbedre en hjemmesides synlighed og ydeevne i søgeresultaterne. Ved at analysere og optimere forskellige SEO-aspekter kan man opnå bedre placeringer i søgemaskineresultater og øge trafikken til ens hjemmeside. Valg af SEO værktøj afhænger af ens behov, budget og præferencer.

Screaming Frog er også i den dyre ende, og egner sig også bedst til et SEO bureau.

Morningscore


Morningscore SEO dashboard
Morningscore SEO dashboard

Morningscore er et dansk SEO-værktøj, der hjælper virksomheder med at forbedre deres søgemaskineoptimering og øge deres synlighed på internettet. Det er udviklet med henblik på at give brugervenlige og effektive SEO-analyser og anbefalinger.

Morningscore tilbyder en omfattende platform, der giver dig mulighed for at analysere og overvåge vigtige SEO-aspekter for din hjemmeside. Værktøjet inkluderer funktioner som søgeordsanalyse, konkurrentovervågning, backlink-analyse, teknisk SEO-gennemgang og rapportering.

Med Morningscore kan du udføre en søgeordsanalyse for at identificere relevante søgeord og søgetermer og deres søgevolumen. Du kan også spore din placering i søgeresultaterne og få indsigt i dine konkurrenters positioner.

Værktøjet hjælper også med at analysere dine backlinks, der er links fra andre hjemmesider, der peger på din egen hjemmeside. Det kan give dig indsigt i kvaliteten af dine backlinks og identificere muligheder for at opbygge flere relevante og autoritative links.

Morningscore inkluderer også en teknisk SEO gennemgang, der kan opdage og løse potentielle tekniske problemer på din hjemmeside, som kan påvirke din synlighed i søgemaskinerne.

Rapporteringsfunktionen i Morningscore giver dig mulighed for at oprette brugerdefinerede rapporter med SEO-data og præsentere dem for dit team eller dine kunder.

Morningscore er designet til at være brugervenligt og give enkel tilgang til vigtige SEO-data og anbefalinger. Det kan være et nyttigt værktøj for virksomheder, der ønsker at forbedre deres online tilstedeværelse og øge deres synlighed i søgemaskinerne.

Morningscore er i en lav/mellem prisklasse, og egner sig både til de mindre og større virksomheder samt et SEO bureau.

Affiliate-link:

Prøv Morningscore gratis i 14 dage helt uden binding!